Tennisbanen open op alle dagen/tijden & dubbelen 19+ ook toegestaan

Geplaatst door Jannet Werther op 30 mei 2020 om 10:46

Goed tennis-nieuws dat per direct ingaat!

Alle leden, dus ook vanaf 19 jaar en ouder, mogen weer dubbelen. De beperkende maatregel tegen het COVID-19 virus, “blijf op anderhalve meter afstand van elkaar” geldt echter nog steeds.

Daarnaast wordt het tennispark qua toegangstijd weer volledig opengesteld. Dit betekent dat de eerder gemelde beperkende tijdsvakken waarin getennist kan worden, vervallen.

 Tip: kom op dinsdag vanaf 20.00 heerlijk dubbelen bij onze Dinsdagavond Toss!! 

 

Per directe ingang, ma. 25 mei 2020, gelden de volgende beperkende maatregelen:

 1. “Vrij tennissen”: Jeugd / jongeren-leden t/m 18 jaar maar nu ook senior-leden van 19 jaar en ouder mogen met maximaal 4 personen op 1 tennisbaan.
 2. Bij “vrij tennissen” van jeugd / jongeren t/m 18 jaar is een toezichthouder verplicht. Tijdens trainingstijden is onze trainer Luc Eltink toezichthouder, bij “vrij tennissen t/m 18” zal dat een ouder van één van de tennissende kinderen zijn.
 3. Bij de tennistrainingen, verzorgt door onze trainer, geldt ook voor alle spelers maximaal 4 spelers per baan
 4. Alle KNLTB-toernooien t/m 14 juni zijn afgelast
 5. Vereniging overstijgende toernooien zijn niet toegestaan
 6. Horeca van de kantine blijft dicht
 7. Alle andere soorten clubactiviteiten dan bovengenoemden, zijn nog steeds stopgezet

Gevolgen voor de TV De Wiekslag:

 1. “Vrij tennissen” single en/of dubbelspel voor alle spelers, met in achtneming van maatregelen en gedragsregels, start per direct d.w.z. vanaf ma. 25 mei 2020.
 2. Tennissen voor leden kan weer te allen tijde, startend per ma. 25 mei 2020: er gelden geen specifieke beperkende dagen en – tijdvakken meer.
 3. Zoals eerder vermeld: ons grootste toernooi De Wiekslag Open, gepland van 7 – 12 juni 2020,  kan niet worden gespeeld.
 4. Doorgang van het reeds eerder verschoven Mixed Dubbel toernooi, gepland op zo. 5 juli 2020, is nog altijd onduidelijk. Dit hangt af of het openstellen van het terras, met in acht neming van de 1.5 meter, mogelijk zal worden: dat zal helaas pas later bekend worden.
 5. De VoorJaarsCompetitie is verplaatst naar het najaar.

 

Gedragsregels ten behoeve van onze hygiëne en veiligheid:

 1. Alle zes tennisbanen  zijn opengesteld.
 2. Vantevoren afhangen op het fysieke afhangbord van ons tennispark is, m.b.t. “vrij tennissen”, verplicht. De op het bord aangegeven tijdvakken zijn leidend: verlaat het speelveld op het einde van het tijdvak.
 3. Thuis handen wassen voorafgaand aan de training of het “vrij tennissen” (en naderhand ook)
 4. Wanneer je ’s avonds de LED verlichting wilt activeren en/of uitzetten, de deurkrukken binnen/buiten + de pincode-knoppen van de toegangsdeur en de twee schakelaars van de LED-verlichting in het halletje achter de toegangsdeur, ontsmetten! Het ontsmettingsmiddel + doekjes staan in het halletje op een tafel. Denk er ook aan je handen naderhand te ontsmetten met hetzelfde middel, asjeblieft.
 5. Maximaal 10 min. aanwezig voorafgaande aan het ingaan van je afgehangen tijdvak of je training
 6. Wachten op het ingaan van je speeltijd op het terras bij/onder de overkapping bij baan 1 t/m 3 of op het podiumterras bij baan 4 t/m 6. De tennisbaan mag pas betreden worden als alle spelers het veld verlaten hebben. Uiteraard geldt: houdt onderling 1.5 meter afstand.
 7. Toezichthouder verplicht bij “vrij tennissen t/m 18 jaar”. Onze Maximum Tennis-trainer Luc Eltink is toezichthouder bij de trainingen. Tevens is hij toezichthouder wanneer leden t/m 18, op afspraak met de trainer, “vrij tennissen” gedurende de trainingen. De trainer kan verzoeken om banen zodanig om te ruilen dat de jeugdleden “vrij tennissen” naast de baan waar hij les geeft, ter vergemakkeling van het toezicht.
  Buiten de trainingstijden is een ouder/verzorger van één van de tennissende kinderen, toezichthouder. Wanneer de aangewezen toezichthouder het park verlaat stoppen de kinderen waarover toezicht is gevraagd met tennissen en verlaten eveneens het tennispark. Toezichthouderschap is niet overdraagbaar aan een andere ouder/verzorger tenzij vantevoren gemeld aan de Corona coördinator.
  Ouders/verzorgers dienen zich tijdig (een halve dag tot een dag) te melden aan de Corona coördinator Frank Bemelmans of trainer / toezichthouder Luc Eltink (contactgegevens onderaan dit bericht). Bij geen gehoor of (positief) antwoord is er helaas geen goedkeuring en kan er niet door de jeugdige(n) getennist worden.
   

Praktische weetjes:

Het clubgebouw blijft op slot: de kleedkamers en WC’s zijn nog altijd niet toegankelijk. De LED-baanverlichting kan als vanouds weer op alle avonden worden geactiveerd.
 

Handhaving en je Eigen Verantwoordelijkheid nemen:
“Vrij tennissen” en trainen met meer dan 4 spelers per baan is niet toegestaan. Ook mogen jeugdleden t/m 18 jaar niet zonder aangemelde toezichthouder spelen.

Daarnaast is het ook de uitdrukkelijke bedoeling dat je na je tennisactiviteit, je het tennispark direct verlaat.
Wanneer je je niet houdt aan deze voorschriften loop je een groot risico door een handhavende BOA geverbaliseerd te worden. De vereniging, zijn bestuur en zijn trainer is niet aansprakelijk voor een boete die daar uit zal volgen.
Ik doe een ernstig beroep op jullie eigen verantwoordelijkheid de maatregelen, gedragsregels maar ook je eigen gezonde verstand te volgen. Dit is van belang voor eenieders veiligheid en voorkomt dat er scherpere maatregelen moeten worden genomen. Ook hoop ik dat jullie elkaar op een respectvolle wijze willen aanspreken bij mogelijke overtreding van deze veiligheidsvoorschriften.

 

Bij onvoorziene omstandigheden en bij vragen kunt u zich wenden tot:
Corona Coördinator: Frank Bemelmans (06-41684869) - voorzitterwiekslag@gmail.com

Secretariaat: Jannet Werther - secretariswiekslag@gmail.com

Trainer / toezichthouder: Luc Eltink (06-81186708 en op lokatie tijdens de trainingen)

 

Graag tot snel op de tennisbaan!

 

 

Met vriendelijke groeten,

Namens de trainer en het bestuur,

Frank Bemelmans (Corona Coördinator, voorzitter)

 

Lees ook:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport
https://corona.knltb.nl/media/qbjfsdpb/protocol-verantwoord-sporten-8-mei.pdf?ts=637245449211370000 – met ook aanwijzingen voor ouders/verzorgers
https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/aanvullende-richtlijnen-tennis-padel/ https://corona.knltb.nl/media/bvlhvdhn/aanvullende-richtlijnen-verantwoord-tennissen-en-padellen.pdf?ts=637245447178700000
https://www.knltb.nl/nieuws/2020/05/volwassenen-mogen-weer-de-baan-op.-hoe-organiseer-je-dat/
https://www.knltb.nl/nieuws/2020/03/veelgestelde-vragen-na-maatregelen-omtrent-coronavirus/
https://www.knltb.nl/nieuws/2020/05/nederland-tennisland.-iedereen-mag-weer-mee-doen/

Deel deze pagina...

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Del.icio.us icon
Pinterest icon
e-mail icon

Binnenkort

Gaan we tennissen vandaag?

Weersverwachting
TV de Wiekslag

Meer weer in Molenhoek

Mededelingen

De Wiekslag Open kan i.v.m. het corona virus niet door gaan
De Wiekslag Open gaat niet door.
Meld je aan voor het Mixed Dubbel Toernooi!
Meld je aan voor het Mixed Dubbel Toernooi! Dit toernooi wordt nu zondag 5 juli gespeeld.