Lockdown maatregelen: alleen enkelspel mogelijk voor 18+

Geplaatst door Jannet Werther op 15 december 2020 om 22:54

Helaas gelden er sinds woensdag 15 december  vanwege de lockdown ter bestrijding van het COVID-19 virus, strengere maatregelen. Deze blijven van kracht tot en met 19 januari in het nieuwe jaar.

Het is voor leden van 18 jaar en ouder niet toegestaan om te dubbelen, wèl om te enkelen. Hetzelfde, voor deze leeftijdsgroep, geldt voor de tennistraining: maximaal twee spelers per baan excl. de trainer. D.w.z. twee spelers op baan 1, twee spelers op baan 2, twee spelers op baan 3. De trainer geeft telkens per baan met twee spelers apart instructies voor de oefening.

De basisregel ‘houdt 1,5 meter afstand tot elkaar’ blijft uiteraard van kracht.
 

Jeugdleden, d.w.z. leden t/m 17 jaar, mogen wèl blijven dubbelen als ook in groepsverband blijven trainen. Zij hoeven, tijdens het sporten, onderling geen 1,5 meter afstand te houden maar dienen wel 1,5 meter afstand te houden tot de trainer (die immers ouder dan 18 jaar is).

 

Het is alleen mogelijk om “vrij” te tennissen, mits met ledenpas afgehangen op het fysieke afhangbord. Tossen, toernooien en competities kunnen nog altijd geen doorgang vinden.

Hopelijk gaan de strenge maatregelen en de aanstaande in-entingen tegen het COVID-19 virus snel hun vruchten afwerpen en kunnen we op korte termijn gaan genieten van het bezoeken en spelen van competitiewedstrijden, toernooien en allerlei leuke clubactiviteiten!
 

Per directe ingang gelden de volgende beperkende maatregelen:

 1. “Vrij” (buiten) tennissen: voor senior-leden van 18 jaar en ouder mogen met maximaal 2 personen op 1 tennisbaan. Voor jeugd / jongeren-leden t/m 17 jaar geldt géén maximale groepsgrootte.
 2. Bij de tennistrainingen (buiten), verzorgt door onze trainer, geldt voor spelers van 18 jaar en ouder: maximaal 2 spelers per baan (de trainer niet meegeteld). Ook hier geldt voor jeugdspelers t/m 17 jaar geen maximale groepsgrootte.
 3. De KNLTB-Competitie is nog altijd afgelast
 4. Vereniging overstijgende- maar ook club toernooien zijn niet toegestaan
 5. Toeschouwers zijn nog altijd niet toegestaan
 6. Horeca, kleedkamers en douches van de kantine blijven dicht
 7. WC’s en bediening van de knoppen t.b.v. de LED-baanverlichting, in het halletje, blijven wèl toegankelijk

 

Gedragsregels ten behoeve van onze hygiëne en veiligheid:

 1. Alle zes tennisbanen  zijn opengesteld.
 2. Vantevoren afhangen op het fysieke afhangbord van ons tennispark is, m.b.t. “vrij tennissen”, verplicht. De op het bord aangegeven tijdvakken zijn leidend: verlaat het speelveld op het einde van het tijdvak en verlaat vervolgens direct het tennispark (tenzij je in een aansluitend tijdvak nog kunt afhangen en tennissen).
 3. Thuis handen wassen voorafgaand aan de training of het “vrij tennissen” (en naderhand ook)
 4. Ook op de tennisbaan geldt 1.5 meter: dus geen fysiek contact zoals high fives en niet samen op een bank zitten.
 5. Wanneer je ’s avonds de LED verlichting wilt activeren en/of uitzetten, de deurkrukken binnen/buiten + de pincode-knoppen van de toegangsdeur en de twee schakelaars van de LED-verlichting in het halletje achter de toegangsdeur, ontsmetten! Het ontsmettingsmiddel + doekjes staan in het halletje op een tafel. Denk er ook aan je handen naderhand te ontsmetten met hetzelfde middel, asjeblieft.
 6. Maximaal 10 min. aanwezig voorafgaande aan het ingaan van je afgehangen tijdvak of je training
 7. Wachten op het ingaan van je speeltijd op het terras bij/onder de overkapping bij baan 1 t/m 3 of op het podiumterras bij baan 4 t/m 6. De tennisbaan mag pas betreden worden als alle spelers het veld verlaten hebben. Uiteraard geldt: houdt onderling 1.5 meter afstand.
 8. Toeschouwers zijn niet toegestaan. Begeleiders van jeugdspelers mogen eveneens niet het tennispark betreden maar worden verzocht hun jeugdspeler af te zetten bij de ingang van / parkeerplaats bij het tennispark.

 

Wanneer je je niet houdt aan deze voorschriften loop je een groot risico door een handhavende BOA geverbaliseerd te worden. De vereniging, zijn bestuur en zijn trainer is niet aansprakelijk voor een boete die daar uit zal volgen.
Ik doe een beroep op jullie eigen verantwoordelijkheid de maatregelen, gedragsregels maar ook je eigen gezonde verstand te volgen. Dit is van belang voor eenieders veiligheid en voorkomt dat er nog scherpere maatregelen moeten worden genomen. Ook hoop ik dat jullie elkaar op een respectvolle wijze willen aanspreken bij mogelijke overtreding van deze veiligheidsvoorschriften.

 

Bij onvoorziene omstandigheden en bij vragen kunt u zich wenden tot:
Corona Coördinator: Frank Bemelmans (06-41684869) - voorzitterwiekslag@gmail.com

Secretariaat: Jannet Werther - secretariswiekslag@gmail.com

 

 

Met vriendelijke groeten,
 

Namens het bestuur,

Frank Bemelmans (Corona Coördinator, voorzitter)

 

 

Lees ook:

https://corona.knltb.nl/nieuws/2020/12/nederland-in-lockdown-tennis-en-padel-mag-nog-met-2-personen-buiten/ -- èn de links in dat bericht voor nog meer informatie

Deel deze pagina...

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Del.icio.us icon
Pinterest icon
e-mail icon

Gaan we tennissen vandaag?

Weersverwachting
TV de Wiekslag

Meer weer in Molenhoek

Mededelingen

De Wiekslag Open kan i.v.m. het corona virus niet door gaan
De Wiekslag Open gaat niet door.
Meld je aan voor het Mixed Dubbel Toernooi!
Meld je aan voor het Mixed Dubbel Toernooi! Dit toernooi wordt nu zondag 5 juli gespeeld.